Pages

Wednesday, December 29, 2010

tunggang langgang






ye puan-puan, begitulah keadaannya bila budak berdua seronok main sorok-sorok. 

ni consider ok lagi. yang lagi dahsyat keadaan tunggang langgang adaaa, cuma tak sampai hatiii nak tunjuk kat orang. =P

karpet tu, the only karpet yang dipakai guna kat dalam rumah. sebab budak berdua ni alergik habuk la macam-macam, malas nak pasang. pun pasang kat living area, area yang jarang di jejak during weekdays. weekend lain cerita.

lepas main-main ni, kalau tak susun balik which is of course la memang tak kemas balik, i akan start la pot-pet. mula-mula ask nicely. "im, nop, nak main lagi ke tak nak". kalau jawab "dah" lepas tu buat tak tahu aja, i akan sambung, "dah siap main kemas la balik. tolong mama ni". biasanya akan berulang 2 3 kali la. dengan nop memang tak jalan lagi. especially kalau im ada. im pun tolong la kemas, dengan i kena pantau, dan bagitahu mana yang nak kena kemas. nak letak mana, itu la ini la. so, mulut i ni memang pot-pet laaa kalau weekend. kalau lalu depan rumah dengar orang cakap kuat-kuat tu, minta maaf la ye. hehe. kalau jawab belum, i biarkan aja la......

adakah ini typical situation dengan mak-mak lain... i wonder......and, how they are handling the kids.....i ni bukan la penyabar sangat......haihh.....


4 comments:

Nora said...

sama jek lya... cer cer check blood pressure tu... naik tak :P

esh said...

kalau check badan aci? naikkkk.
awak menten kurus yek.....=P

balqisnazid said...

Teringat zaman2 kita dulu. mak kita sangat2 sensitif dengan rumah walaupun sehelai rambut..
memang tak boleh buat sepah..kalau sepah2 dia akan sound cam ni " Tak apa, mak x marah, kenapa sikit jer sepahlah satu rumah, mak suka sangat" wahhhhhh...masa ni punyalah kecut perut..sampai la ni mak akan gunakan ayat yang sama tuk adik2
sebab kalau marah2 tak jalan..
Kadang2 orang tak caya mak ada 11 anak sebab rumah cam orang x ada anak..ekekekee...
perangai tu turun kat kita plak....huk..huk..

esh said...

kena try cara ni pulak kat budak berdua ni, kot2 jalan :D

zaman kita budak2 mmg sng kot balqis. hehe

Related Posts with Thumbnails