Pages

Monday, August 9, 2010

Melaka - team building - jonker street

serius penat! weekend yang busy, busy dengan team building. hehe

anak-anak & suami kena tinggal ye, mama pergi berjoli dengan opismet kat everly hotel, melaka. 

memula malas nak pergi, mengenangkan ramadhan dah nak datang, nak berehat-rehat aje la kat rumah. tapi..apakan daya, sbb selalu sangat tak pergi (that was the 3rd time i pergi team building! for my entire working life kat company ni), bila close friend racun, i mengalah la. SBF pun kata, apa salahnya pergi. come to think of this, actually not a bad idea.

well, not much different from the previous 2, i mean in term of the activities. each team max 10 orang. minimum 9 orang. ada bonding session, indoor & outdoor activities. paling tak tahan outdoor, treasure hunt. kejap-kejap berlari ke atas pergi ballroom, kejap-kejap berlari ke bawah pergi beach or pergi parking area. tak le jauh mana, tapi rasa macam exercise sakan! rasanya, ada la kot 2 kilo lost. hahha. fat hope nampak!

malam ada dinner tepi pool area. makan ni cover balik at least 1kilo yang lost siang tadi. hampeh. hoping la kot-kot nama naik untuk cabutan bertuah. the closest was no 17!. no16 i punya number, sampai ke sudah takdak sapa nak panggil. uhuk. grand prize takde la grand mana (biasa la, mesti la nak yang hebat kot-kot dapat ipad ke, iphone ke, tv besar the max inch ke), dapat la ipod touch and penginapan kat the same hotel 2D/1N for 4 orang. team yang menang activities during the day, dapat voucher rm50.

lepas makan, ingatkan nak lepak kat bilik & doze-off. dah la bilik kat hujung nun, takut aa nak dok sensorang. tapi, ramai pula nak ke jonker street. gigihkan kaki dan mata, ikutla pi sekali. parking mmg payah nak cari. tapi luckily, dapat la selit juga. masuk je area jonker street tu, wah! nampak 2 orang uncle and aunty menari. wah sebab layak panggil nenek dan atok tapi stamina chaiyok! depa kat pentas. kat jalan, ada another group of people menari juga! sempoiii...layan kejap lepas tu mengukur jalan. crowded jangan cakap. kalau dengan SBF, gerenti tak masuk! hehehe. penat tak penat, habis 3km heret kaki. sampai bilik around 1+ pagi, tidur! pukul 6 dah terjaga. sbb ada orang call. tak nak angkat kang kena marah pulak. sbb tanggungjawab, angkat la juga. 

the next day sebelas lebih dah gerak balik. tak malu, mengaku tidur dalam kereta. hik hik. biarla depa ber3 pot-pet pot-pet. 

SBF jemput kat MV around 4, 1st question asked, "tak rindu ke?". "rinduuu". huhu. tapi lepas tu masing-masing salahkan diri orang tu nape tak call nape tak sms. ciisshh.... i yang sms dulu pastu baru dia balas...lagi mau salahkan orang...
p/s: team building ni just untuk retail banking team aje. bukan satu company..... :)

4 comments:

balqisnazid said...

Lya x boleh baca ceta u ada pic kat awal story..
tertutup sory u tu...
:))

esh said...

Balqis, takleh baca cite ni ke? erk......
i blur tak berapa nak paham...sila terangkan...heheh. jgn marah....

:)

balqisnazid said...

tiap entry baru yang u post tak boleh baca coz terlindung ngan pic kartun tu..
so kena tunggu entry baru baru dapat baca full story..
:))

esh said...

oowhhh..bad kartun bad kartun! :)

thanks for the feedback, nanti i alih katun kat tpt lain ... hehe

Related Posts with Thumbnails