Pages

Friday, December 10, 2010

party


sepatutnya esok hari berjimba-jimba at school for im. pakaian bebas, ada parti. that's what stated on the message note from his teacher. 

tapi sayang, kami dah ada plan lain. hopefully im join next year punya party ye im.

tapi, untuk tak menghampakan im, i pun memang dah berhajat nak buat dessert for his share. petang tadi called teacher sharin, nak confirmkan bajet nak bawa dessert untuk berapa orang. she said since im is not coming, it's ok if i don't prepare any. but, like i said, dah plan nak buat. barang-barang pun dah beli.......so, if it's not a burden to me.....bab-bab pemanis mulut, tak akan menyusahkan lah. at least to me. hehe

dadih dengan jelly, letak peach konon-konon nak hias. :D resepi simple ni actually from ila, jiran merangkap kawan. dia kata masa malam BBQ (untuk kawasan perumahan area i tinggal ni, eh, i takda blog kan ek?), ada buat dadih jelly ni. somehow, i tak nampak. so tak merasa. 

dah yang ni buat sendiri, tak merasa memang poyo la kan.=P. selain i, tukang rasa yang lain, macam biasa adalah imran. sebab dia pandai bodek, dia dah ngap 4 bekas. hopefully his friends will enjoy this, as much as imran does :D

imran, bila i beritahu esok dia tak dapat join, he's kinda sad. tapi bila i explained kenapa, i think it's ok for him. hehe. so, tomorrow morning, sebelum bergerak ke destinasi, singgah sekolah dulu. pass dadih jelly dulu. 



have fun partying kids!

3 comments:

nora said...

camner buat niiii... bagitaulah....

esh said...

nora,
senang nak buat. semua peket segera.

1 peket dadih segera, 1 peket jelly. brand apa doesn't matter.

masak dadih dulu, ikut instruction kat peket dadih tu. dah masak, tuang dalam acuan. biarkan sejuk dan kenyal sikit (bila sentuh dgn jari tak melekat), letak buah hiasan. ni tak buat takpe. saya saja letak. biarkan.

masak jelly. dah masak, tuang atas dadih n buah tu.

dah siap. :D

nora said...

ok.... boleh try pasni... tq :D

Related Posts with Thumbnails